RUBRIK 1

Integer acam


Ulrika (Andersson) Muller, ika (Andersson) Muller,

född 1976 och uppvuxen i Dalarnas län.

Flyttade 1998 till England U.K för att arbeta som lärling och senare studera på Chelsea College of Art and Design, blev därefter designer på Perucchetti Design Ltd. Runt 20 års ålder började hon etablera sin professionella konstutforskning på fritiden i sin ateljé. 2016 valde familjen att bryta upp livet i metropolen London mot ett mer idylliskt liv  i mer lantligt naturnära miljö och de hamnade i Hofors, Gävleborgs län nära Östersjön. 

Ulrikas konst är djupt rotad i Zorn-palettens enkelhet och starkt influerad av den skandinaviska naturen och svala ljuset. Hennes konstresa började ung med att utforska sitt egna visuella språk och en stil utvecklades baserad på hennes fascination av gamla sagor, förståelsen av vikten av berättandet och ett behov av att uppslukas i den kreativa processen för att fly från verkligheten. 

Hon fascineras av de oändliga upptäckterna när man går i de djupa skogarna där ens fantasi löper fritt medans ljuset studsar genom träden landar och lyfter fram intressanta detaljer kontra det mörker som vilar i skogens djup, vilket skapar en känsla av både skräck och spänning. Alla sinnen väcks. 

I sommar återvänder hon till sin barndomsstad Vansbro, med en separatutställning på ateljé M. Inför detta har hon skapat en liten samling målningar inspirerade av vatten då utställningsdatum 1-8 juli 2023

korrelerar med “Vansbrosimningen”, en fantastisk festival med tusentals besökare som kommer till den lilla staden Vansbro när Sveriges äldsta och största öppetvatten -evenemang med 15 000 deltagare, simmar lopp på 25 till 10 000 meter i de svala vattnen i Västerdalälven och Vanån. Deltagarna är allt från elit och motionärer till barn och unga.

Hon säger -”Jag har ännu aldrig gjort något försök att delta och tävla”.

Hennes konst visar ett liten retrospektiv av  den konstpraktik hon utövat under de senaste åren. Den inkluderar alla målningar hittills -förutom sålda. 

-”Min process fortsätter att utvecklas tillsammans med själva konstverken och jag värderar den som en stor del av min konstpraktik. Själv tycker jag mig se en röd tråd i mina konstverk från olika perioder.

Jag försöker ha en regelbunden målarrutin, och lägger en viss tid till att interagera på mina sociala medieplattformar, inspireras av både konstnärer (-som jag följer) och interagerar med kommentarer som jag får. Detta ger mig känslan av tillhörighet och förhoppningsvis några idéer för nya projekt”

 

För mer info:          ulrikamullerart@gmail.com

 Länkar:

https://www.konst.se/ulrikamuller 
https://www.saatchiart.com/ulrikamuller
https://www.facebook.com/UlrikaMullerArt
https://www.instagram.com/ulrikamuller


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec odio. Quisque volutpat mattis eros. Nullam malesuada erat ut turpis. Suspendisse urna nibh, viverra non, semper suscipit, posuere a, pede.

Äntligen tillbaka!

2022 kommer Konstföreningen Färg och Forms julsalong att gå av stapeln hos Ateljé M! Så roligt att utställningen är tillbaka efter pandemiåren och så roligt at kunna samverka kring detta! Varmt välkomna alla - DU som konstnär och Du som besökare!


sommarens utställning 4-9 juli 2022

Oliver Skifs

Vernissage 4 juli kl. 16.00 - 20.00
Övriga dagar öppet 14.00 - 19.00

Oliver har tecknat, målat, skulpterat och skapat med sina händer hela livet, och det märktes tidigt att han hade en konstnärlig talang.
I tonåren började han jobba i läder, och även experimentera med masktillverkning.
Efter att ha förfinat sina kunskaper har han under många år designat och tillverkat masker och rustningar till kunder över hela världen.
Han får också ofta beställningar på porträtt som han skapar i kol, blyerts eller bläck, men även som stora målningar. 

Oliver är helt autodidakt men har däremot själv vid ett flertal tillfällen hållit kurser i sitt specialområde läderhantverk, samt i färglära och konceptdesign vid diverse konstskolor. Han har jobbat med rekvisita, scenografi och kostymdesign till teaterproduktioner, shower och filmer, men sedan några år tillbaka satsar han på konsten, och då ofta med motiv i just läder, vilket han är ganska ensam om.
Man märker dock hans fascination för olika tekniker och han arbetar gärna med diverse skulpterande material och akryl i många lager, ofta i kombination med sina lädermotiv. Detta ger en viss tredimensionell effekt och gör hans tavlor unika och spännande. 

Olivers andra stora intresse, musik, inspirerar ofta till motiven i hans konst, och verken i hans utställningar går ofta under temat 

                        MUSIK, DANS OCH KÄRLEK

TACK!

Till alla besökare! Ni slog alla rekord och Oliver sålde i princip slut på alla tavlor. Detta innebär att Tällberg som skulle få visa Olivers konst fr.o.m. den 10e juli blev snuvade på detta! Så himla roligt!
Oliver kommer att komma tillbaka om något år med en ny utställning och kanske kanske redan till hösten med en kurs i att arbeta i läder!